Eerlijk duurt het langst

Een bekend Hollands gezegde, zo ga je normaliter naar de traditionele arts, psycholoog etc. met de instelling “als ik last heb van mijn maag, laat ik niet naar m’n knie kijken”. Dit rare fenomeen deed zich eens voor op een van de vele paranormale beurzen in Nederland.

Een verslaggever geeft een aantal mediums een foto van een zogenaamd overledene, (zijn vader). Uit pure onwetendheid en of onbegrip of nog erger om een controversieel stuk te schrijven, aandacht verzekerd! Wat hij zich niet realiseert is, dat het voor de meeste mediums moeilijk is om te voelen of iemand is overleden, de scheidslijn is erg dun namelijk, dus er kan van alles binnenkomen, ook dingen waar die persoon natuurlijk niet op zat te wachten.

Dus ja, als men met een gezicht van “we zullen eens zien en met de armen bij voorkeur stijf over elkaar” t.o. een medium gaat zitten treedt het fenomeen in werking dat wat je uitzend je ook terugkrijgt, dus geen zuivere antwoorden.

Als je als een ongelovige Thomas t.o. een arts gaat zitten krijg je ook niet het gewenste resultaat.
Ga je echter zitten met het volste vertrouwen, dan treedt datzelfde fenomeen ook in werking en kunnen de energieën zich mengen en kan de kosmos z’n werk doen. Je verbindt je met de energie van de hulpverlener, die is op dat moment het doorgeefluik waardoor er kontakt ontstaat met de grote krachten uit de kosmos. Die geven via het medium door wat op dat moment, in jouw leven, het meest relevant is, dat kan een advies over een kind, een verhuizing, of je overleden oma zijn die iets door wil geven.

De kwaliteit van het medium zit in haar afstemming op de andere wereld. Daar zijn vaak jaren van oefening en soms ook alternatieve opleidingen en een boel workshops aan voorafgegaan, maar altijd was die specifieke kwaliteit bij de geboorte reeds aanwezig en veelal later de drang van binnenuit om mensen met hun problematieken van dienst te zijn. Je zegt dus nooit tegen een client “volgens mij belazert u de boel”, dat bedenk je op dat moment niet en is niet netjes om te zeggen (tegen een klant).

Natuurlijk wordt het nooit zo makkelijk als een telefoonlijntje naar de kosmos. Het blijft vaak cryptisch en lastig te ontcijferen, hier geldt ook weer de afstemming van het medium en een stuk levenservaring als maatstaf. Echter als je kunt of durft te luisteren naar je gevoel, kom je vanzelf bij de goede persoon terecht, ook in de reguliere wereld.

Als geen ander begrijpen wij dat dat heel moeilijk is voor mensen die midden in deze consumptie- en prestatie maatschappij zitten, hoe lastig het is om met hun gevoel aan de slag te gaan. Toch heeft men dat gevoel heel hard nodig om in balans te komen en te blijven en baat te hebben in de alternatieve wereld.

Eigenlijk lijkt het een beetje op religie, zij die wel en zij die niet geloven. Die twee kampen bereiken elkaar ook meestal niet, maar het zou toch zeer zinvol zijn om elkaar hierin te respecteren, dus ook de alternatieve en paranormale wereld.
In beide werelden zijn goede en slechte functionarissen en ook hier zijn er natuurlijk uitzonderingen op de regel.

Tevens willen wij de mogelijkheid scheppen om samen te werken met de traditionele geneeskunde en hulpverlening. Vaak is er bij “het zit tussen de oren” en andere vage klachten nog heel wat mogelijk. Vertrouwen in jezelf en in de beide vormen van hulpverlening is daarbij het toverwoord.